zeiljas

Altijd veilig in de boot met een zeiljas

Echte waterliefhebbers zijn het hele jaar door op het water te vinden. Zij beperken het vaarplezier niet tot het voorjaar en de zomer, want ook in de winter kan je volop genieten op het water. Een groot deel van de booteigenaren zet de boot in een winteropslag tot in het voorjaar de dagen weer lang en warm beginnen te worden. Dit is erg zonde, want juist in deze tijd van het jaar kan je in alle rust genieten van het waterlandschap. Trek dus snel je zeiljas aan en ga ook goed voorbereid op pad in je boot.

Rust op het water in de winter

Zoals gezegd zetten de meeste booteigenaren tot het voorjaar de boot in een winteropslag. Zij wachten liever tot de weersomstandigheden in het voorjaar weer aangenaam zijn. Toch kan je met een zeiljas aan ook gerust in de winter op pad. Juist in deze tijd van het jaar is het heel rustig op het water en kan je ongestoord genieten van het landschap. Als je in deze drukke maatschappij toe bent aan rust is het dus slim om je zeiljas aan te trekken en even een moment voor jezelf te nemen in je boot.

Veilig in een zeiljas

Waarom is het eigenlijk zo verstandig om een zeiljas te dragen in de boot? Ten eerste houdt een zeiljas goed je lichaamstemperatuur vast. Vlak boven het water kan de gevoelstemperatuur behoorlijk laag zijn in de winter, dus het is belangrijk om niet te snel af te koelen. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat je waterdichte kleding draagt op de boot. Als je een zeiljas draagt weet je zeker dat er geen water doorheen zal dringen.

Goed voorbereid op pad

In de winter kom je dus helemaal tot rust op het water. Je komt bijna niemand tegen en met een zeiljas aan zit je comfortabel in je boot. Juist omdat het ontzettend rustig is op het water is het des te belangrijker dat je je goed voorbereid als je op pad gaat. Check vooraf de weersvoorspellingen en zorg ervoor dat je een opgeladen telefoon en een goede bootlamp meeneemt. Denk er ook aan om over je zeiljas een zwemvest aan te trekken. Ten slotte is het slim om aan je vrienden en/of familie te laten weten dat je het water op gaat. Heb je de juiste voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om heerlijk te genieten van de rust.

Geef een reactie