Komt een weekendje Gent ook op jouw bucketlist?

Nu we alweer een aantal maanden weer volop van ons leven kunnen genieten zonder rekening te hoeven houden met verschillende maatregelen rondom de pandemie, worden er veel vakantieplannen gemaakt om de tijd van de lock downs dubbel en dwars in te halen. We kunnen deze tijd goed gebruiken om onze bucketlist eens aan te vullen. Wat heb je nu eigenlijk altijd al eens willen doen of zien? En is dat allemaal ver van huis of toch ook binnen korte tijd bereikbaar? Als je bucketlist vrijwel alleen bestaat uit activiteiten die je op verre bestemmingen kunt uitvoeren, dan is het tijd om je lijstje aan te vullen met plekken dichterbij. Zo kun je bijvoorbeeld op de gezellige stad Gent stuiten. In deze romantische stad kun je je namelijk heel goed vermaken. Niet zo vreemd dus dat deze stad zo populair is voor stedentrips en weekendjes weg. Benieuwd wat je allemaal in Gent kunt doen? Doe dan in dit artikel inspiratie op.

Historische binnenstad

Gent is een bijzondere stad, mede door het oude centrum met nostalgische huisjes. In het oude centrum vind je daarnaast allerlei historische gebouwen en mooie pleinen omringd door oude pandjes met trapgevels. Midden in de stad staat Gravensteen. Dit is een Middeleeuwse burcht met daarin verschillende tentoonstellingen met harnassen en oude wapens. Vanaf het dak heb je daarnaast mooi uitzicht over de stad, zeker een kijkje waard. Geen zin om de hele stad door te lopen? Dan kun je Gent ook verkennen op de damesfiets. Een fiets kun je hier gemakkelijk huren, zelfs met een rondleiding waardoor je er zeker van bent alle hotspots te ontdekken.

Op het water

In Gent zie je op de vele wateren door de stad talloze bootjes varen. Aan de waterkant kun je naast de Gentenaren een plekje nemen om alles eens rustig te bewonderen. Wat nog leuker is, is natuurlijk om zelf in zo’n bootje de stad te verkennen. Op een warme, zonnige dag is een boottochtje over de grachten in Gent zeker de moeite waard. Het is misschien wat toeristisch, maar ach, je bent er dan toch. Vanaf het water zie je de stad echt in een ander perspectief. Je hebt daarnaast de keuze uit een groot aanbod rondvaarten. Met een Gent Citycard kun je vaak gratis aan boord stappen.

Speciaalbier

Tijd over voor wat ontspanning, maar wil je toch nog wat meer over de stad leren? Bezoek dan eens een van de bierbrouwerijen, bijvoorbeeld Gruut. Hier krijg je een rondleiding achter de schermen én krijg je natuurlijk de kans om te biertjes te proeven. Gent zit daarnaast vol met leuke biercafés waar je de lokale speicaalbiertjes kunt uitproberen.

Geef een reactie