Vakantie in eigen land? Hier moet je heen!

Wil je binnenkort op vakantie en het liefst in eigen land? Dat is geen slechte keuze volgens ons! Nederland heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Helaas zijn veel Nederlanders dit over het hoofd. Dit is niet raar, aangezien je als Nederlander gewent bent aan het landschap en het soort natuur dat hier is. Toch is het jammer dat we als Nederlanders vaker naar het buitenland op vakantie gaan dan in ons eigen kikkerlandje. Het weer is in de zomer tegenwoordig erg goed dus daar mag en kan het niet meer aan liggen. In deze blog geven we je een aantal gave tips om op vakantie te gaan of een weekendje weg te pakken!

Weekendje stedentrip in het midden van het land

Gemakkelijk bereikbaar en ontzettend veel te beleven: de domstad. Utrecht staat bekend om zijn gezellige centrum met oude gracht dwars door het centrum heen. Daarnaast is Utrecht niet erg groot waardoor alles vlak bij elkaar zit. Je hoeft dus amper een taxi te regelen of het openbaar vervoer in te stappen aangezien je veel lopend kan doen. Lopend zal je ook het meeste tegenkomen en het meeste zien van de stad. Heb je een hotel Utrecht centrum dan weet je zeker dat je goed zit en er altijd wat te beleven is. De terrasjes op de verschillende pleintje van Utrecht zorgen voor een gezellig sfeer.

De natuur in!

Nederland kent ongelofelijk veel mooie natuur. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe of de schiereilanden. Daarnaast zal je je ogen uitkijken wanneer je door Limburg heen rijdt. De natuur in Nederland heeft van alles wat. Van uitgestrekte heide tot heuvels. Wanneer je de natuur in gaat is het geweldig om dieren te spotten. Dieren spotten doe je vaak het makkelijkste in het bos, en meestal ’s ochtends vroeg. Denk bijvoorbeeld aan herten en reeën, of zelf wilde zwijnen. Het is belangrijk dat je de natuur in zijn waarde laat. Ruim daarom altijd je spullen op en laat geen afval achter. Wees daarnaast niet te luidruchtig en als je dieren ziet, laat ze niet schrikken!

Openbaar vervoer en Nederland

In Nederland kan je vrijwel elke plaats gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Door de vele verbindingen tussen verschillende steden en de verbindingen in steden met verschillende in- en uitstappunten kan je jezelf gemakkelijk verplaatsen. Gebruik verschillende apps om je reis te plannen en je kan er vaak vanuit gaan dat er in de grote steden meerdere bussen per uur rijden.

Geef een reactie