Zorg ervoor dat Utrecht een afvalvrije stad blijft

Hoewel ik pas een keer in mijn leven in Utrecht geweest ben, vond ik het een enorm leuke stad. Tuurlijk, het centraal station had ik net als iedere echte forens wel een aantal keer gezien, maar de echte binnenstad nog nooit. En ik moet zeggen, ik was echt positief verrast. Veel mensen realiseren zich volgens mij niet dat Amsterdam niet de enige Nederlandse stad met grachten is. Ik vond Utrecht eigenlijk leuker dan Amsterdam, wel leuke grachten met gezellige cafe’s en restaurants eraan gelegen, maar zonder de enorme stroom van toeristen. Het zou natuurlijk zonde zijn als de mooie binnenstad verpest wordt door een hoeveelheid afval. 

Afvalcontainers

Voor het behouden van een mooie, schone stad is het van belang dat niet alleen alle huishoudens, maar ook de bedrijven hun afval scheiden en in containers gooien. Een afvalbak huren Utrecht is ook niet moeilijk als bedrijf, sterker nog, het is enorm makkelijk. Bij MKB-afval, kun je voor een maandelijks bedrag verscheidene soorten rolcontainers huren voor verschillende soorten bedrijfsafval. De huur van de containers is maandelijks opzegbaar, optimaal dus. De containers zijn geschikt voor alle soorten bedrijven, van kantoren tot winkels. Help dus mee om de stad mooi en schoon te houden door afval te scheiden en ook als bedrijf containers te huren.

Schoon water

We weten allemaal dat het van belang is om water schoon van afval te houden. In de zeeën, is het van belang dat dieren niet verstrikt raken in drijvend afval. Dit heeft bijvoorbeeld al veel schildpadden in gevaar gebracht. Of denk aan alle vogels die onder de olie en teer zitten, en daardoor niet meer kunnen vliegen. Maar ook voor de binnenlandse wateren is het van belang dat ze schoon blijven. Ook hier gelden dezelfde argumenten voor dieren die verstrikt kunnen raken in afval of chemicaliën. Maar al het afval tast ook de samenstelling van het water aan, en losrakende chemicaliën kunnen ervoor zorgen dat bepaalde algen en dergelijke niet meer kunnen groeien. De hele samenstelling van de flora en fauna verandert hierdoor, wat alleen maar bijdraagt aan de milieucrisis. 

Daarbuiten is het ook voor de mens niet fijn als het water vervuilt. Schoon drink water wordt al steeds zeldzamer, en in veel landen is er al een tekort, zeker in droge periodes. Daarnaast is het toch ook gewoon niet fijn om naar vervuild water te kijken, wanneer je rustig op een terrasje van een wijntje zit te genieten? Wanneer je lekker op een terras zit, wil je rustig van je omgeving kunnen genieten, en dat kan niet wanneer je overal afval ziet liggen. Dus zorg er gewoon voor dat afval wordt opgeruimd, zowel bij jou thuis als op het werk.

Geef een reactie