Tips voor samenwonen

Voor veel jonge koppels is een grote stap in de relatie om samen te gaan wonen. Veel koppels zijn ontzettend enthousiast over het idee om samen te gaan wonen maar het kan ook spannend zijn. Succesvol samenwonen kan een relatie maken of breken en het is natuurlijk verschrikkelijk als je met je liefde gaat samenwonen en na een paar maanden spat het uit elkaar omdat je niet samen kunt leven. Een van de twee zal dan weer ergens anders heen moeten verhuizen wat ook voor veel moeilijkheden kan zorgen. Gaan samenwonen is daarom een test voor de relatie maar gelukkig zijn er ook veel tips en tricks om de verandering makkelijker te maken en daardoor de kans op een succesvolle relatie groter te maken.

Rommel

Een van de dingen waar veel koppels over vechten zijn zaken als rommel, rondslingerende kleren, afwas en andere huishoudelijke taken. Wanneer je met meerdere studenten in een studentenhuis woont is het vaak noodzakelijk om een schema en taakverdeling te maken en die op te schrijven. Hetzelfde is net zo noodzakelijk in een romantische relatie. Je ben niet alleen verliefd maar je bent ook partners. Als partners is het belangrijk duidelijke afspraken te maken. Een ander belangrijke tip is om afspraken te maken over financiën. Wanneer je samenwoont zul je meer kosten zoals boodschappen en huur delen. Je zult allebei moeten weten wat je inbrengt en wat voor afspraken je maakt over wie welke lasten draagt.

Toch is ook een van de belangrijkste tips is om nu je gaat samenwonen niet te hoeven denken dat je 24 uur per dag 7 dagen in de week met elkaar door moet brengen. Het is belangrijk om je eigen activiteiten te houden buiten de relatie om zodat je elkaar niet de hele dag ziet. Gelukkig wordt dit vaak al veroorzaakt door banen bij verschillende bedrijven. Maar zorg er ook voor om individuele hobby’s te hebben.

Eigen plek

Een andere goede tip is om ook binnen het appartement of huis zelf eigen plekjes te hebben. Een bekend cliché is natuurlijk de ‘man cave’ waar de man een hele kamer voor zichzelf heeft vaak met bier en videogames. Maar ook op kleine manieren kan een groot verschil maken. Een dubbele wastafel bijvoorbeeld in de badkamer helpt zodat je je eigen plek hebt om tanden te poetsen. Als jouw deel van de wastafel vies wordt heeft de ander er minder last van. Ook je eigen deel van de kledingkast kan bijvoorbeeld een groot verschil maken. Dit zijn belangrijke tips om je relatie te doen slagen nadat je gaat samenwonen.

Geef een reactie