Sneakers verkopen

Sneaker verzamelaars

We kennen allemaal wel iemand die meer dan honderd paar sneakers in zijn kast heeft staan, of zelfs 200 paar. Waarom is het sparen van sneakers zo’n belangrijke hobby voor velen dat ze er kasten vol van hebben staan? Sneakers op een bijzondere manier gaan voorbij schoenen, voorbij zelfs luxe mode. Ze hebben een interessante culturele positie ingenomen.

Sommige mensen die sneakers sparen zien het als een ziekte, of althans grappen er op die manier over. Desondanks weet iedereen die het programma Hoarders weleens heeft gezien dat het opsparen van dingen totaal uit de hand kan lopen. Vooral veel jongens en mannen sparen sneakers. De zogenaamde Adidas sneakers heren. Een van deze spaarders gaf aan dat hij het deed vanuit de overtuiging dat sneakers de beste manier van mannen was om zichzelf te uiten als het om mode gaat. Doordat er zo’n grote subcultuur is ontstaan rondom het sparen van sneakers past de markt zich nu ook aan deze subcultuur aan. Veel sneaker fabrikanten zoals Adidas en Nike maken nu speciale limited edition sneakers die bij verzamelaars erg gewild zijn.

De business

Door deze speciale sneakers is er ook een lucratieve handel ontstaan in het kopen en doorverkopen van sneakers. Sommige sneakers kunnen namelijk in prijs omhooggaan. Als je een handel wilt beginnen uit sneakers verzamelen en doorverkopen is het desondanks wel belangrijk dit niet zomaar uit het niets te doen. Je kunt namelijk ook veel geldverliezen. Een goed principe als je wilt gaan handelen in sneakers is om er eerst een liefde voor op te bouwen zonder erin te handelen. Zodat je bekend wordt met de cultuur waarin je je gaat bewegen.

Adidas sneakers zijn niet de beste sneakers om te kiezen wanneer het gaat om het duurder verkopen na het inkopen van deze schoenen omdat ze niet exclusief genoeg zijn. Het mooie aan sneakers kopen en verkopen is dat de exclusieve dure schoenen ook met een grote marge verkocht kunnen worden. Om deze redenen zijn sneakers zoals Jordans vaak een betere optie om te verkopen.

Het kopen en verkopen van sneakers is een industrie die jaarlijks meer dan een miljard euro oplevert. Een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden wanneer je sneakers koopt is dat er ook dingen fout kunnen gaan. Zo gebeurd het bijvoorbeeld dat mensen namaak schoenen kopen die in feite niet van het merk zijn waarvan ze dachten dat het was. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat je namaak schoenen inkoopt zoals het vragen om de kaartjes die bij de schoenen komen.

Geef een reactie