IT outsourcing

IT outsourcing soms handig om te doen

De IT binnen je bedrijf is altijd een lastig ding. Zeker binnen het MKB is het lastig om te organiseren. Want regel je het in huis dan is vaak één iemand of hooguit twee verantwoordelijk hiervoor. Dit maakt de IT kwetsbaar binnen je bedrijf en daarnaast is het heel erg lastig. Hierom kiezen veel bedrijven voor IT outsourcing. Je besteedt het dan uit aan een professioneel IT bedrijf die op één of meerdere vlakken de IT voor je gaat regelen. Je kunt als bedrijf vaak een keuze maken op welk vlak je gaat uitbesteden. Je kunt dit namelijk op meerdere niveau’s doen. In dit blog vertellen we er graag meer over.

Op welke niveau’s kan ik uitbesteden?

Als je gaat uitbesteden kan je dat op verschillende niveau’s doen. Het is dus niet altijd zo dat je al je IT gaat uitbesteden. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je werkplek beheer uit te besteden. Een externe partij gaat dan voor je regelen dat je werkplekken voor elkaar zijn. Dus dat medewerkers bij hun applicaties en bestanden kunnen en dat dit goed werkt. Vaak wel slim om te doen omdat hier ook een snelle ontwikkeling in gaande is. Denk bijvoorbeeld aan het werken in de cloud. Steeds meer  bedrijven doen dat en dat maakt ook dat je je werkplek overal kunt benaderen als er maar internet is. Een belangrijk aspect omdat jong talent steeds meer eist dat ze plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken. Naast dat een derde partij het voor je regelt leveren ze ook vaak de service als er iets met de werkplek is. Dit is iets wat vaak veel toegevoegde waarde oplevert, want dat is veel lastiger te organiseren binnen je eigen bedrijf. Ook een mogelijkheid is om een proces uit te besteden als hierin veel IT zit verwerkt. Denk bijvoorbeeld het uitbesteden van het voorraadbeheer. Hierin zit vaak veel IT verwerkt. Je volledige IT uitbesteden is natuurlijk ook een mogelijkheid.

De voordelen

Een aantal voordelen hebben we al benoemd. Allereerst wordt de IT binnen je organisatie minder kwetsbaar als je kies voor uitbesteden. Een professioneel bedrijf die focus heeft op IT regelt het voor jou en als het goed is voor veel andere bedrijven. Daarnaast ontwikkel je veel makkelijker mee met de snelle IT ontwikkelingen die er zijn. Dit kan weer essentieel zijn om goed te blijven voldoen aan de vraag van je markt. Kortom genoeg redenen om IT outsourcing zeker te overwegen.

Geef een reactie