EPDM

EPDM: veilig wonen in Utrecht

Het is eindelijk zover: je hebt een huisje in Utrecht weten te bemachtigen. Over een paar weken woon je in deze geweldige stad en wachten er allemaal leuke dingen op je. Wat te denken van het gezellige, historische centrum? De Dom,. Die je natuurlijk echt wel een keer moet beklimmen al was het maar voor het uitzicht. En dan hebben we het nog niet eens over alle terrasjes die op je wachten. De lekkerste gerechten worden zo voor je geserveerd.

En ben je de stad een keertje zat? Ook geen probleem want Utrecht ligt bij een aantal prachtige natuurgebieden zoals het nationale park De Utrechtse Heuvelrug, maar ook de bossen rond Baarn en Lage Vuursche zijn zeer de moeite waard. En je bent er zo zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Utrecht is een knooppunt voor treinen en auto’s. Maar eerst moet je je huisje op orde brengen. Aandachtspunt is de dakbedekking. Kies daarvoor EPDM.

EPDM: je slaapt er veilig onder

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Ja, ik weet het; laten we het maar bij EPDM houden. Duidelijk is natuurlijk wel dat het hier om een mengeling van allerlei synthetische rubbers gaat die je gebruikt voor platte daken. EPDM wordt graag gebruikt als dakbedekking en daar is ook goede reden voor. Het materiaal kan goed tegen lage temperaturen tot wel – 35 graden, maar ook voor hoge deinst hij niet terug. Bij 120 graden houdt het dak het prima. En 120 graden wordt het hopelijk nooit. EPDM kan ook goed tegen allerlei invloeden bijvoorbeeld van UV straling maar ook van zouten en zuren. En, ook niet onbelangrijk, het heeft een levensduur van zeker 50 jaar. Geen wonder dus dat veel mensen dit als dakbedekking kiezen. Het dak is veilig en je slaapt er met een gerust hart onder.

Huis klaar, Utrecht in

Natuurlijk denk je liever aan andere zaken dan aan je dakbedekking als je gaat verhuizen. Aan al de leuke dingen die Utrecht je te bieden heeft bijvoorbeeld. Toch is een goede investering in het dak echt de moeite waard. Denk er maar eens aan hoeveel lekkages je kunnen kosten en welke kostbare andere spullen vocht kunnen vernietigen. Dat wil je echt niet. Maar als je dat allemaal hebt geregeld en je je huisje verder hebt ingericht dan kun je van de stad gaan genieten. Hopelijk biedt Utrecht je alles waar je van droomde!

Geef een reactie