zakelijke energie

3 tips om dure verlengingstarieven van energiecontract te voorkomen

Er zijn talloze ondernemingen in Nederland die grootzakelijk energie afnemen voor hun bedrijf. Als grootzakelijke verbruiker van zakelijke energie moet je extra alert zijn op de einddatum van je contract. Waarom dat zo is? Heel simpel: ben je te laat met het opzeggen van je grootzakelijke energiecontract, dan wordt deze automatisch met een jaar verlengd. Normaal gesproken zou dat geen probleem zijn wanneer de tarieven hetzelfde zijn; helaas liggen verlengingstarieven van grootzakelijke energie een stukje hoger dan de gewone prijzen. Wil je ook dure verlengingskosten voorkomen? Check dan onderstaande tips en betaal nooit meer te veel voor je energie.

Houd opzegtermijn in de gaten

De belangrijkste tip is om vanaf het moment dat je zakelijke energie afsluit de einddatum te onthouden of op te schrijven. Maak bijvoorbeeld een herinnering mét melding in je smartphone of op je laptop of maak een aantekening in je agenda. Hoewel de meeste leveranciers van zakelijke energie een opzegtermijn van één maand hebben, kun je hier niet standaard van uitgaan. Sommige leveranciers beschikken namelijk over een termijn van drie maanden of zelfs een half jaar. Op Minder.nl vind je een handig overzicht van de verschillende energieleveranciers met hun opzegtermijnen, zodat je in ieder geval zeker weet wanneer je je grootzakelijke energie moet opzeggen en overstappen. Op die manier pak je de beste deal wanneer het om zakelijke energie gaat.

Stuur een opzegbrief voor zakelijke energie

Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste zakelijke energieleveranciers vandaag de dag nog werken met opzegbrieven. Je zou zeggen dat het gemakkelijker en vooral sneller gaat wanneer je via de mail of via een telefoontje je grootzakelijke energie op zou kunnen zeggen. Dat is waar, maar voor de administratie is het wel zo prettig om te zien op welke datum je exact je energiecontract hebt opgezegd. Online vind je verschillende voorbeelden van opzegbrieven waarbij je je eigen gegevens gewoon kunt invullen en de brief kunt opsturen. Dat scheelt behoorlijk wat tijd en energie, die je kunt steken in het vinden van een nieuwe aanbiedingen die voor jouw bedrijfssituatie aantrekkelijk is.

Energieaanbieders vergelijken

Om écht de beste en vooral meest scherpe deal te pakken, is het aan te raden om verschillende energieaanbieders te vergelijken. Zodra je je huidige contract hebt opgezegd en op die manier dure verlengingstarieven hebt voorkomen, kan het vergelijken beginnen. Zorg ervoor dat je je energieverbruik weet en wat je nodig hebt wanneer het om grootzakelijke energie gaat en vul online je gegevens in in een vergelijker. Met zo’n tool check je binnen no time welke energieleveranciers van zakelijke energie een goede match zijn. Het kost weliswaar even wat tijd om op die manier te onderzoeken welke aanbieding het beste bij jou en je bedrijf past, maar je zult zien dat het je aardig wat geld kan besparen. Maar, dan heb je wel de goedkoopste deal! Dat is je tijd en energie toch zeker meer dan waard?

Geef een reactie