Wat is een compressor

Een compressor, een apparaat waar iedereen wel eens van heeft gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? Er zijn heel veel vragen over dit apparaat. Daarom besloot ik dit artikel te schrijven om wat duidelijkheid te scheppen!

 

 

Verschillende compressoren

Een compressor is eigenlijk een verzamelnaam van een apparaat die zuurstof verzameld uit zijn omgeving, het apparaat zorgt voor de juiste druk wat vervolgens via de juiste uitgang van de compressor daadwerkelijk zijn werk doet. Je kunt de compressor aansluiten op een apparaat wat op luchtdruk werkt. Zo zijn er meerdere landbouw apparaten die de compressor nodig hebben maar ook veel in drukkerijen of de bouw in het algemeen. Dit is een apparaat wat een herrie maakt, daar herkennen de meeste hem aan. De compressor kan bijvoorbeeld op olie werken, wat niet in iedere sector gewenst is. De olie kan wat druipen of rondspatten dus dat wil je niet op de vers geteelde groente hebben. In een drukkerij is dit bijvoorbeeld geen probleem, dat komt niet eens in de buurt bij de versgeperste kranten of magazines. Een compressor die werkt op olie is stukken goedkoper waardoor de meeste bedrijven toch kiezen voor deze optie. Je hebt er ook een zuigercompressor, deze wordt dus veel gebruikt in de landbouw. Deze is gegarandeerd olie vrij.

 

Nog andere compressoren die gebruikt worden?

Zeker! Denk bijvoorbeeld aan een luchtkussen. Dit kussen wordt dan opgeblazen door een compressor. Wanneer de compressor al snel heel veel lucht uit zijn omgeving haalt en dit zelf omzet tot luchtdruk, is het luchtkussen binnen een paar minuten helemaal opgeblazen. Wanneer dit niet met een compressor gedaan zou worden, kan het zomaar uren duren.

 

Onderhoud aan de apparaten

Het is van groot belang om het apparaat goed te onderhouden. Zeker wanneer de olie compressor is aangeschaft. Gezien het feit dat dit olie lekt, is het van belang om minimaal eenmaal daags de resterende olie te verwijderen, tenminste wat zichtbaar is. Daarnaast is het van belang om het apparaat minimaal eenmaal per maand van binnen te reinigen, dit is gemakkelijk wanneer je de stappen in de omschrijving volgt.

 

Je ziet ze vaker dan jij denkt

Het is een apparaat wat in het dagelijks leven niet opvalt. Toch is het leuk om eens te kijken in je omgeving waar ze allemaal gebruikt voor worden. Je zal zien dat je ze vaker treft wanneer je het erop let. Kijk bijvoorbeeld in de weilanden, daar worden ze dagelijks gebruikt. Of wanneer je naar een binnen speeltuin gaat met de kinderen, daar staan er meerdere continu te draaien!

Geef een reactie