SSD in je laptop

SSD in je laptop plaatsen

Stel je komt uit de winkel met je SSD en je komt thuis. Wat moet je dan doen om Windows op je SSD te krijgen en al je bestanden. En hoe bouw je de SSD nou in je laptop in? Nou je hebt er wel benodigdheden voor nodig. Ten eerste de USB-SATA kabel. Ten tweede de SSD zelf. En ten derde een schroevendraaier om je computer open te maken. Optioneel heb je nog een USB schijf nodig. Stel dat je harde schijf vol staat met video’s en dat dat veel meer ruimte is dan op een SSD past. Dan moet je die eerst op je externe schijf plaatsen.

Software downloaden

Het eerste dat we gaan doen het downloaden van een mini tool partition wizard. Dat is gratis software. En dat heb je nodig om alle data van je computer op je SSD te krijgen. Het is te downloaden vanaf partitionwizard.com. Dan moet je even opletten want je hebt verschillende versies. Maar je moet de gratis versie hebben. Daar staat freeware achter. De home edition. En dan klikken we op download now. Vervolgens doen we dat nog een keer. En dan mag je hem gelijk uitvoeren zodat die hem daarna gaat installeren. Klik op ja. en nu gaan we een aantal keren op ‘next’ klikken. En installeren. Deze software werkt op alle verschillende soorten laptops, waaronder ook de populaire HP laptop.

SSD aansluiten

Vervolgens sluit je de SSD aan je USB naar SATA kabel. Dat kan maar op een manier. Dus fout doen dat zit er denk ik niet in. Daarna sluit je hem aan op je computer, op je usb poort. Vervolgens start je het programma op dus dubbelklik op MiniTool Partition Wizard Home Editon. En dan klik je hier voor MiniTool Partition Wizard. Klik vervolgens op copy disk wizard, dat staat onder de wizards aan de linker kant. En daar klik je op next. Hier vraagt die welke disk je wilt kopiƫren. Nou dan kies je voor de harde schijf met de grootste capaciteit. En klik op next.

Bij de volgende stap vraagt die wat het doelschijf is. Dat is degene met de lage capaciteit. En klik op ‘next’. Hij geeft een waarschuwing want alle data op de doelschijf wordt verwijderd. In dit geval is dat geen probleem. Kies ervoor dat die alles op de disk moet zetten. Vink hier het hokje aan ‘force to align partitions to 1 mb’. Dat is om de SSD beter te laten functioneren. Als je op finish hebt geklikt dan weet de partition wizard precies wat je wilt gaan doen. Je hoeft alleen nog op apply te drukken voordat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Dan komt er een window in beeld en dan geeft die nog een waarschuwing, namelijk dat je computer niet tussendoor uit moet vallen. Dus let erop dat die op de stroom is aangesloten. En klik op ‘yes’. Gefeliciteerd! Het proces is gestart.

Geef een reactie