zakelijke energie

Minder betalen op zakelijke energie doe je met deze tips

Als ondernemer besparen op je zakelijke energie? Wie wil dat nou niet? De laatste jaren is zakelijke energie al een stuk goedkoper geworden dan eerder, door onder andere een groter aanbod van energieleveranciers en dalende energiekosten. Omdat je maar liefst honderden euro’s per jaar kunt besparen, is het zeker aan te raden om eens te kijken naar hoe je binnen je eigen onderneming kunt besparen op deze energiekosten. De hoofdregel hierbij is: zolang je bij de juiste leverancier zit van zakelijke energie kun je flink besparen. In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je minder gaat betalen voor energie voor je bedrijf.

Altijd zakelijke energie vergelijken

Het allerbelangrijkst om bij de juiste energieleverancier te zitten? Dat is natuurlijk door meerdere zakelijke aanbieders van energie met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier weet je wat je krijgt voor welk tarief en of dat genoeg is voor jouw energieverbruik. Bij zakelijke energie is het ontzettend belangrijk om nooit zonder stroom te zitten. Je werk moet immers altijd door kunnen blijven gaan. In sommige branches waarbij bijvoorbeeld apparatuur of machines te pas komen is dit helemaal nodig. Wist je dat je online al gemakkelijk zakelijke energieleveranciers met elkaar kunt vergelijken om op die manier de beste deal te krijgen? Check de tool op Energie-Zakelijk.nl en je weet binnen no time welke leverancier het beste bij jou past.

Zelf energie opwekken

Anno 2019 is het belangrijker dan ooit om te kiezen voor groene energie, ook wanneer het om zakelijke energie gaat. De Nederlandse overheid stimuleert bijvoorbeeld de investering in zonnepanelen en andere groene toepassingen waarmee je energie kunt opwekken. Sterker nog: als bedrijf moet je zelfs aan kunnen tonen dat je bezig bent met het vergroenen van je onderneming. Hoe kan dat beter dan zelf zakelijke energie op te wekken? Mooi meegenomen en natuurlijk de hoofdreden in dit artikel: zelf energie opwekken scheelt je behoorlijk wat geld. Het investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen kost weliswaar het nodige geld, maar na enkele jaren heb je deze investering er sowieso al uit én kun je profiteren van goedkopere elektriciteit die ook nog eens groen is.

Kies niet voor een langdurig energiecontract

Hoe aantrekkelijk het ook lijkt om je zakelijk energiecontract door te laten lopen zonder eindtijd, het is beter om dit niet te doen. Wil je écht geld besparen op je totale energierekening? Ga in dat geval voor een contract met een bepaalde looptijd en actietarieven. Meestal kun je ook profiteren van een aantrekkelijke korting. Door iedere keer als je zakelijk energiecontract voor bepaalde tijd afloopt, te kiezen voor een nieuw zakelijk energiecontract, betaal je scherpe actietarieven. Mits je het via een online vergelijker doet.

 

 

Geef een reactie